Header tulpenfestival

 • Tulpenfestival 1
 • Tulpenfestival 2
 • Tulpenfestival 3
 • Tulpenfestival 4
 • Tulpenfestival 5
 • Tulpenfestival

  ...van 16 april t/m 5 mei
 • Groendag

  18 april
 • Tulpenfestival

  ... van 16 april t/m 5 mei
 • Kennedymars

  26 en 27 april
 • Nacht van Oranje

  25 april

Tulpenfestival

Zeg het met tulpen uit Noordoostpolder 

Profytodsd Tulpenfestival van 16 april tot en met 5 mei

Ontdek de Noordoostpolder in de tulpentijd! De meeste tulpen van Nederland zijn te vinden in de Noordoostpolder. Eind april / begin mei vormen de akkers een kleurrijk geheel. Het Profytodsd Tulpenfestival biedt veel verschillende activiteiten rondom de bloei van de tulp. De 80 kilometer lange tulpenroute voert langs buitengewone bezienswaardigheden in Noordoostpolder en langs de prachtigste bollenvelden. Kom tijdens het Tulpenfestival genieten van die boeiende, bloeiende bloemen in de Noordoostpolder!

  

Ieder jaar, rond Koningsdag staan de tulpen in bloei. Het ene jaar is het iets eerder, het andere jaar juist iets later. De tulpenbollen zitten vanaf de herfst diep weggestopt in de grond en voor het beschermen tegen de kou vaak ook nog onder een deken van stro. De bloeiperiode is afhankelijk van de temperatuur in de herfst, de winter en het vroege voorjaar. De tulpenroute is bewegwijzerd vanaf de vroegste bloei totdat alle tulpen gekopt zijn.

Het rijden van de tulpenroute is een grote belevenis. De route leidt langs de wegen waar de meeste tulpenvelden te vinden zijn. Onderweg is er volop mogelijkheid om even uit de auto te gaan. Bij Creil ligt een Tulpenshowtuin met meer dan 2.000 soorten tulpen. Bij deze tuin is een Tulpen Informatie Centrum ingericht. Bezoekers krijgen hier informatie over de herkomst, de groei en bloei van de tulp en de verwerking en afzet van het gewas. Ook kunt u hier genieten van een hapje en een drankje en een vrolijk bosje tulpen kopen. Verschillende horecagelegenheden bieden speciale arrangementen aan. Tijdens het Tulpenfestival zijn er verschillende activiteiten langs de route, zoals wijn proeven op een wijnboerderij, een tentoonstelling bij de Orchideeën Hoeve, boerderijwinkels, verschillende kwekerijen en galerieën.

Het Tulpenfestival is meer dan alleen de tulpenroute. Dorpsbewoners maken per dorp een groot tulpenmozaïek. Er is een speciale tulpenfototentoonstelling. Op zaterdag 18 april is er een groendag in Emmeloord. In het centrum is een markt met planten en tuinbenodigdheden en het Cultuurplein wordt omgetoverd tot een echt tulpenplukplein. Er is een steptocht en  een koetsentocht langs de tulpenvelden. Er kan gewandeld worden langs de tulpen, er zijn fiets- en wielertochten door dit bloeiende gebied en open dagen op boerenbedrijven.