Header tulpenfestival

 • Tulpenfestival 1
 • Tulpenfestival 2
 • Tulpenfestival 3
 • Tulpenfestival 4
 • Tulpenfestival 5
 • Tulpenfestival

  ...van 15 april t/m 8 mei 2016
 • Groendag

  23 april 2016
 • Tulpenfestival

  ... van 15 april t/m 8 mei 2016
 • Kennedymars

  26 en 27 april
 • Nacht van Oranje

  23 en 26 april

Tulpenfestival

Het Profytodsd Tulpenfestival zit er weer op. We kijken terug op een succesvol festival met een lange bloei van de tulpen en veel mooie activiteiten met veel bezoekers uit vele landen.

Zo waren we in het nieuws: 

Uitzending Omroep Flevoland Nieuws 8 mei 2016

Artikel Trouw 7 mei 2016

Uitzending Maak het Mee TV Omroep Flevoland 7 mei 2016

Uitzending Maak het Mee TV Omroep Flevoland 30 april 2016

Radio Interview Tulpenkoningin Omroep Flevoland 27 april 2016

Radio Interview Luister527 25 april 2016

Uitzending Maak het Mee TV Omroep Flevoland 16 april 2016

Radio Interview Omroep Flevoland 15 april 2016

 

 

Zeg het met tulpen uit Noordoostpolder 

Het volgende Profytodsd Tulpenfestival is van 15 april tot en met 8 mei 2016

Van Staveren Tulpenroute 2016

Ontdek de Noordoostpolder in de tulpentijd! De meeste tulpen van Nederland zijn te vinden in de Noordoostpolder. Eind april / begin mei vormen de akkers een kleurrijk geheel. Het Profytodsd Tulpenfestival biedt veel verschillende activiteiten rondom de bloei van de tulp. De 101 kilometer lange Van Staveren tulpenroute voert langs buitengewone bezienswaardigheden in Noordoostpolder en langs de prachtigste bollenvelden. Kom tijdens het Tulpenfestival genieten van die boeiende, bloeiende bloemen in de Noordoostpolder! Komt u van de A6 neem dan afslag 15 (Emmeloord De Munt) of 16 (Bant, Luttelgeest) om op de route te komen. 

Ieder jaar, rond Koningsdag staan de tulpen in bloei. Het ene jaar is het iets eerder, het andere jaar juist iets later. De tulpenbollen zitten vanaf de herfst diep weggestopt in de grond en voor het beschermen tegen de kou vaak ook nog onder een deken van stro. De bloeiperiode is afhankelijk van de temperatuur in de herfst, de winter en het vroege voorjaar. De tulpenroute is bewegwijzerd vanaf de vroegste bloei totdat alle tulpen gekopt zijn.

Het rijden van de Van Staveren Tulpenroute is een grote belevenis. De route leidt langs de wegen waar de meeste tulpenvelden te vinden zijn. Onderweg is er volop mogelijkheid om even uit de auto te gaan. Bij Creil ligt een Tulpenshowtuin met meer dan 2.000 soorten tulpen. Bij deze tuin is een Tulpen Informatie Centrum ingericht. Bezoekers krijgen hier informatie over de herkomst, de groei en bloei van de tulp en de verwerking en afzet van het gewas. Ook kunt u hier genieten van een hapje en een drankje en een vrolijk bosje tulpen kopen. Verschillende horecagelegenheden bieden speciale arrangementen aan. Tijdens het Tulpenfestival zijn er verschillende activiteiten langs de route, zoals wijn proeven op een wijnboerderij, een tentoonstelling bij de Orchideeën Hoeve, boerderijwinkels, verschillende kwekerijen en galerieën.

Nieuw is het tulpenbelevingsveld met selfievelden aan het Creilerpad 14 bij Creil. Hier mag u het tulpenveld vrij inlopen. Er zijn diverse activiteiten en twee themaweekenden: een cultureel weekend met muziek en theater en een culinair weekend met mogelijkheden voor een picknick of high tea. Ieder weekend vliegt de helikopter vanaf het belevingsveld over de tulpenvelden. Boek uw vlucht via ticketkantoor.nl/shop/tulpenvliegroute.

Het Tulpenfestival is meer dan alleen de Van Staveren Tulpenroute. Dorpsbewoners maken per dorp een groot tulpenmozaïek. Er is een speciale tulpenfototentoonstelling. Op zaterdag 23 april is er een groendag in Emmeloord. In het centrum is een markt met planten en tuinbenodigdheden en het Cultuurplein wordt omgetoverd tot een echt tulpenplukplein. Er is een steptocht en  een koetsentocht langs de tulpenvelden. Er kan gewandeld worden langs de tulpen, er zijn fiets- en wielertochten door dit bloeiende gebied en open dagen op boerenbedrijven.