Oh kom er eens kijken...!

Wij kunnen ons nu al verheugen op zaterdag 16 november, want dan komt Sinterklaas aan op de Zuiderkade en zet hij weer voet op Emmeloordse bodem. Ook dit jaar belooft het weer één groot feest te worden met vele leuke activiteiten!

Spektakel op de Zuiderkade!

Op zaterdagmiddag 16 november heten we Sinterklaas en zijn Pieten van harte welkom in Emmeloord. Dat doen we traditiegetrouw op de Zuiderkade. De danspietjes, DJ Piet Tom en de Doka Pietenband warmen het publiek op terwijl iedereen in spanning afwacht op de boot. Neem je dansschoenen mee, want stilstaan is geen optie! Nadat de Sint feestelijk is onthaald stapt Sinterklaas op zijn paard Ozosnel en vertrekt de stoet via de Lange Nering naar De Deel.

Spanje, vakantieland?

Spanje, een heerlijk vakantieland waar heel wat Nederlanders de zomer doorbrengen. Maar Spanje is natuurlijk ook het thuisland van Sinterklaas. Het duurt nog even, maar Sinterklaas en zijn Pieten zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest in Emmeloord.

Hebben jullie er al 'sint' in?

Pepernoten bakken, cadeaupapier hamsteren en de boot poetsen; een paar van de vele taken die Sinterklaas en zijn pieten nog moeten afvinken voordat ze op de boot stappen naar Nederland.

Theatershow

Sinterklaas duikt ook dit jaar Theater ’t Voorhuys in voor een spannende theatershow. De gratis theatershow wordt maar liefst drie keer gespeeld. Tijdens deze halfuur durende interactieve show genieten de kinderen van een optreden met o.a. hoofdpiet én natuurlijk Sinterklaas. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor zingen en dansen onder leiding van de Pieten Klungelband. 

De startdatum van de kaartverkoop wordt via onze social media kanalen en de website bekend gemaakt. Wees er snel bij want de kaartverkoop gaat altijd als een speer! Gratis tickets zijn uitsluitend te verkrijgen bij de kassa van Theater ’t Voorhuys of online.

🎁 Pietenplein

Vorig jaar vond de eerste editie van het Pietenplein plaats en dat was een daverend succes. De toffe activiteiten op het plein zorgden voor blije (kinder)gezichtjes en een vrolijke sfeer. Daarom doen we het dit jaar dunnetjes over en kunnen kinderen de hele middag lekker spelen, klimmen, dansen, schminken en nog veel meer op De Deel.

Kleurwedstrijd 🎨

Elk jaar kunnen kinderen mooie prijzen winnen met de kleurwedstrijd. Download de kleurplaat op de website of haal ‘m op bij een afhaalpunt. Meer informatie over de kleurwedstrijd en de afhaal- en inleverpunten worden in aanloop naar het evenement hier bekend gemaakt. 

🤸🏻 Kom jij het pietenteam van Sinterklaas versterken?

De Sint kan nog wel wat hulp gebruiken en is op zoek naar Pieten die het Sinterklaasfeest in Emmeloord wederom onvergetelijk maken. Ben jij enthousiast, minimaal 16 jaar oud, vind je het leuk om kinderen te vermaken en heb je zin om in de allerleukste rol van het jaar te duiken? Tof!

Via onderstaande knop kom je op de aanmeldpagina. 

Hoofdsponsor en samenwerkingspartners

Hoofdsponsor:

Jokidé

Samenwerkingspartners:
  • Gastvrij Emmeloord
  • Theater ‘t Voorhuys

Tot zaterdag 16 november in Emmeloord!