Van Bentem Sierteelt Groendag

Op zaterdag 13 april wordt de Van Bentem Sierteelt Groendag gehouden in het centrum van Emmeloord. De Groendag is uitgegroeid tot een echte beleefdag met een tulpenpluktuin en activiteiten voor de kinderen.

Zaterdag 13 april staat het centrum van Emmeloord weer in het teken van het voorjaar. De jaarlijks terugkerende Van Bentem Sierteelt Groendag biedt een diversiteit aan activiteiten zoals een ‘groen georiënteerde’ markt, diverse kinderactiviteiten en de tulpenpluktuin.

Programma

  • 10:00 – 17:00 uur

    Tijdens de Groendag is er een ruim aanbod aan groen gerelateerde marktkramen en is er een plantjesmarkt en tulpenpluktuin. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten: maak je eigen minituin, beklim de klimwand, doe mee aan de activiteiten van de scouting of laat je schminken.

Pluk het voorjaar!

Geniet te midden van 15.000 tulpen en pluk de mooiste exemplaren voor een prachtige bos op het Tulpenplukplein tijdens de Van Bentem Sierteelt Groendag.

Live muziek

Op De Deel kun je voorjaarsplantjes kopen bij een van de vele plantenkramen om zo het voorjaar feestelijk in te luiden. Er zijn diverse activiteiten voor zowel jong als oud, en live muziek zorgt voor een gezellige sfeer.

Hoofdsponsor en Samenwerkingspartners

Hoofdsponsor:

Van Bentem Sierteelt

Samenwerkingspartners:
  • Aeres MBO
  • Bouwbedrijf Roos
  • SKF Kinderopvang Flevoland

Voorjaarsmarkt

De Groendag activiteiten vinden plaats tussen De Deel en het Kettingplein. In de Lange Nering vind je een ruim aanbod aan ‘groen gerelateerde’ marktkramen (planten- en bollen verkoop, tuinartikelen en deco). Voor mooie voorjaarsplanten kan je terecht op de aangrenzende plantjesmarkt.

Ondertussen geniet je van diverse lekkernijen bij één van de foodtrucks of lokale horeca. Het leukste vroege voorjaarsuitje in de Noordoostpolder!

Proef de lente!

Voor de kinderen is er volop vermaak; geef gas op het traptrekkerparcours, beklim de klimwand en knuffel de dieren van mobiele kinderboerderij ‘Donkey Pronkie’ op De Deel. De jongste bezoekers kunnen geschminkt worden.

Maak je eigen minituintje!

Kinderen met ‘groene vingertjes’ kunnen terecht op het Kettingplein. Daar is een workshop minituintjes maken; eerst timmeren de kinderen een houten plantenbak, die wordt gevuld met aarde, vrolijke plantjes, schors en steentjes. De mooiste exemplaren maken kans op een prijs! Burgemeester Roger de Groot zal samen met de jeugdburgemeester rond 16.00 uur de prijsuitreiking leiden.

Meer dan alleen groen!

Pluk plezier en beleef groen op de Groendag – waar voorjaar en gezelligheid samenkomen.