Aanstaande evenementen

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die wat brengen. Samen maken wij de Noordoostpolder, doe jij mee?

Word jij onderdeel van het succes?

Uit-jeTent

14-16 juni 2024

Overnachten op unieke plekken en buitengewoon leuke activiteiten!

Stel je eigen festival samen! Combineer overnachtingen op unieke kampeerplaatsen met leuke activiteiten. We laten jou het verhaal van de Noordoostpolder beleven. 

Of je nou van luxe of van basic kamperen houdt, er is keus genoeg!

‘s Avonds een gezellig kampvuur en de morgen erop gelijk een duik genomen bij de Wellerwaard.
Fantastisch!

— Kampeergast Uit-jeTent Festival

Het Uit-jeTent Festival vindt plaats van 14 t/m 16 juni 2024. Hét kampeerevenement waar je op de meest unieke plekjes in de Noordoostpolder kunt overnachten.

Zoek je rust in de natuur, gezellige drukte aan een grote plas of juist een plek waar de kinderen fijn kunnen spelen en ontdekken? Er is van alles mogelijk! Ontdek jouw unieke plekje.

Pieperfestival

12-14 september 2024

Pieperfestival

Hét festival in de polder voor jong en oud! De Deel in Emmeloord wordt elk jaar omgetoverd tot festivalterrein waar drie dagen bol staan van plezier, muziek, activiteiten en natuurlijk gratis frietjes!

Staat het weekend van 12-14 september 2024 al omcirkeld in de agenda? Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer tijd voor het Pieperfestival. De Deel wordt omgetoverd tot festivalterrein waar op vrijdag- en zaterdagavond als vanouds de voetjes van vloer kunnen op de leukste muziek. Overdag zijn er tal van activtiteiten voor jong en oud.

 

Groendag

13 april 2024

Van Bentem Sierteelt Groendag

Op De Deel in Emmeloord kun je jouw voorjaarsplantjes kopen bij één van de vele plantenkramen om daarmee het voorjaar in te luiden. Verder zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud en is er gezellige live muziek! 🎶

Wil jij meedenken over de invulling van dit vrolijke voorjaarsevenement? 

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers!
Kom jij ons team komen versterken?

Nacht van Oranje

20 april 2024

Nacht van Oranje Emmeloord

Zet 20 april 2024 alvast in je agenda, want dan is De Nacht van Oranje Emmeloord weer dé kickoff van jouw ‘Kingsweek’! 

De Nacht van Oranje is een populair dance evenement voor de jeugd in de Noordoostpolder, en traditiegetrouw de start van Koningsweek. Artiesten uit eigen regio en landelijk bekende DJ’s zetten het evenemententerrein Emmeloord in vuur en vlam!

Lijkt het jou gaaf om mee te werken aan dit festival? Meld je dan aan!

Tulpenfestival

19 april - 5 mei 2024

Tulpenfestival

Welkom in de Noordoostpolder, het grootste tulpengebied van Nederland. In het voorjaar komen de 2000 hectare tulpen in bloei en verandert het landschap in een prachtig kleurrijk geheel.

Het Tulpenfestival laat je kennis maken met het mooie product, de tulp, en ons unieke stukje Nederland.

De basis van het Tulpenfestival zijn de (gratis) auto- en fietsroute. Door de bewegwijzerde route te volgen kom je langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is.

Koningsdag

27 april 2024

Koningsdag

Op 27 april organiseert StEP Koningsdag 👑 in het centrum van Emmeloord. Een feestelijke dag, met een gouden randje, vol activiteiten zoals de aubade, vrijmarkt en Koningskermis!

Koningsdag is een ‘jong’ evenement van StEP en wordt in 2024 voor de derde keer georganiseerd. Wij zijn op zoek naar creatieve aanpakkers die ons willen helpen bij de organisatie van deze nationale feestdag.

Dit is de kans om mee te denken over de invulling van Koningsdag! Wil jij ons team komen versterken?

Nieuwjaarsfestival

6 januari 2024

Nieuwjaarsfestival

Het VanMeijel IT Nieuwjaarsfestival is hét feest waar de lokale gemeenschap samenkomt om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden!

Ben jij op zoek naar een spetterend nieuwjaarsfeest in de Noordoostpolder? Zoek niet verder! Het Nieuwjaarsfestival staat garant voor een onvergetelijke start van het nieuwe jaar, boordevol plezier, entertainment en gezelligheid!

Proost mee!

Sinterklaasfeest

16 november 2024

Sinterklaasfeest

Hij komt, hij komt…! Wij verheugen ons nu al op zaterdag 16 november, want dan komen Sinterklaas en zijn pieten aan op de Zuiderkade en zet hij weer voet op Emmeloordse bodem. Ook dit jaar belooft het weer één groot feest te worden met vele leuke activiteiten!

Benieuwd naar het programma van het Sinterklaasfeest? Lees gauw verder!