Welkom op onze F.A.Q. pagina!

Heb je vragen over onze evenementen, deelname als vrijwilliger, sponsoropties of iets anders?

Hier vind je snel antwoorden op de meest gestelde vragen. Als je iets niet kunt vinden, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Evenementen

Wij organiseren jaarrond 8 evenementen. Welke dit zijn, bekijk je hier.

Een groot deel van onze evenementen zijn gratis toegankelijk.

Wil je een van onze muziekevenementen, of het Uit-jeTent Festival, bezoeken? Dan zijn de tickets via de ticketshop van het betreffende evenement te koop. Navigeer hiervoor naar de betreffende evenementenpagina.

Onze evenementen zijn cashless, wat betekent dat alle betalingen elektronisch worden gedaan. Dit draagt bij aan een efficiënte en veilige transactie-ervaring voor alle bezoekers. 🌐 💳 ✨

We waarderen jouw feedback en suggesties enorm! Er verschillende manieren waarop je jouw input kunt delen:

  • Deel je verhaal via het ‘sterretje’ aan de rechterkant van onze website.
  • Deel je feedback via de ‘tekstballon’ aan de rechterkant van onze website.
  • Stuur een mail naar info@stepnop.nl
  • Bel of what’s app ons tijdens openingstijden op 06-14729194.

Aarzel niet om je gedachten met ons te delen, we kijken er naar uit! 🌟🗣️✨

Vrijwilligerswerk

Super fijn dat je ons wilt helpen bij de organisatie van onze evenementen. Want, zonder vrijwilligers geen evenementen!

Een actueel overzicht van onze vrijwilligersvacatures vind je hier.

Direct aanmelden? Tof! Dat kan hier.

Wij bieden diverse vrijwilligersmogelijkheden. Zo kan je plaats nemen in een evenementencommissie en direct betrokken zijn bij de organisatie van het evenement. De functies in een commissie variëren van voorzitter, penningmeester, secretaris, vrijwilligerscoördinator, marketing/communicatie en logistiek.

Daarnaast hebben we ook een vrijwilligerspool met enthousiaste mensen die ons graag handjes bieden ten tijde van het evenement. Denk hierbij aan; kassadiensten, entreekaartjes scannen, activiteitenbegeleider, logistiek/op- en afbouwen, verkeersregelaar etc.

Kortom, er is van alles mogelijk en we kunnen alle hulp gebruiken!

De vereiste vaardigheden variëren, maar we verwelkomen vrijwilligers met diverse achtergronden en ervaringen. Over het algemeen verwachten we dat vrijwilligers gemotiveerd, betrouwbaar en enthousiast zijn 🙂

We hebben een fijne samenwerking met het vrijwilligerspunt van Stichting Carrefour in Emmeloord. Als je bij StEP aangesloten bent als vrijwilliger, mag je gebruik maken van het scholingsaanbod van de vrijwilligersacademie

Daarnaast verzorgt het StEP bureau incidenteel trainingen voor commissieleden.

De minimumleeftijd varieert afhankelijk van het type vrijwilligerswerk. We hebben echter mogelijkheden voor zowel jonge als volwassen vrijwilligers.

De minimumleeftijd voor vrijwilligerswerk bij StEP is 16 jaar. Voor commissieleden en werkzaamheden tijdens een avondevenement waar alcohol geschonken wordt hanteren we een leeftijdsgrens van 18+.

De tijdsbesteding hangt af van het type vrijwilligerswerk. We proberen flexibel te zijn en passen ons aan de beschikbaarheid van de vrijwilligers aan. 

Vrijwilligerspool
Zit je in onze vrijwilligerspool? Dan kan je regelmatig een oproepje via de e-mail verwachten waarin we je hulp vragen. Je mag zelf aangeven welke taken je leuk vindt en wanneer je beschikbaar bent. Als het een keer niet uitkomt, snappen we dat natuurlijk ook!

Commissielid
Als commissielid neem je deel aan vergaderingen (in de avond op het StEP kantoor), ben je bezig met de organisatie van het evenement en wordt er in aanloop naar, en tijdens, het evenement een toename in beschikbaarheid verwacht.

Je leert nieuwe mensen kennen!

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en contacten te leggen. Door deel uit te maken van onze organisatie kom je in contact met medevrijwilligers, stakeholders en mogelijk zelfs deelnemers aan onze activiteiten, wat kan leiden tot waardevolle sociale connecties.

Je doet (werk)ervaring op.

Vrijwilligerswerk biedt een uitstekende kans om waardevolle werkervaring op te doen. Je kunt nieuwe vaardigheden ontwikkelen en bestaande competenties versterken, wat niet alleen persoonlijke groei bevordert, maar ook je professionele ontwikkeling kan stimuleren.

Netwerken!

Door deel te nemen aan vrijwilligersactiviteiten vergroot je je netwerk. Dit netwerk kan niet alleen van pas komen in je huidige vrijwilligersrol, maar ook in de toekomst bij het zoeken naar nieuwe kansen, zowel op professioneel als persoonlijk gebied.

En, niet te vergeten; een hoop plezier en gezelligheid!

De gezellige sfeer maakt het vrijwilligerswerk niet alleen zinvol, maar geeft veel plezier!

 

Met grote trots beheren wij een vrijwilligersbestand van ruim 300 vrijwilligers! Dankzij de inzet van deze toppers kunnen wij onze evenementen blijven organiseren.

Bij ons is het simpel: we bedanken onze geweldige vrijwilligers met een knalfeest! 

Elk jaar organiseren we een gezellig vrijwilligersfeest om iedereen in het zonnetje te zetten. Het is onze manier om ‘dank je wel’ te zeggen voor al het harde werk, de toewijding en de positieve energie die onze vrijwilligers inbrengen. Het feest is niet alleen een moment om successen te vieren, maar ook om samen te lachen, te ontspannen en gezellig bij te kletsen met andere vrijwilligers. Kortom, een avond vol plezier, goede vibes en natuurlijk, waardering!

Sponsoren

Met jouw sponsorbijdrage steun je activiteiten die door de samenleving zeer worden gewaardeerd. Onze accountmanager sponsoring vertelt je hier graag meer over! Een overzicht van onze huidige sponsoren en contactinformatie voor meer informatie vind je hier.

Graag zelfs! Onze accountmanager sponsoring maakt graag vrijblijvend een afspraak om de opties door te spreken. Tijdens dit gesprek worden de diverse mogelijkheden toegelicht en kijken jullie samen welk evenement de beste exposure voor jouw bedrijf biedt.

Op onze sponsorpagina vind je onze contactgegevens.

StEP heeft algemene sponsormogelijkheden, speciale evenementpakketten maar maatwerksponsoring behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Bekijk onze sponsorpagina voor een aantal voorbeelden. 

Tijdens onze evenementen bieden we verschillende sponsormogelijkheden om ervoor te zorgen dat onze sponsors optimale exposure krijgen en de sponsorervaring aansluit bij de doelen en behoeften van onze partners.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Praktische informatie

Ons kantoor is gevestigd in het Ondernemershuis aan de Noordzijde 6a te Emmeloord. We zijn telefonisch (en per what’s app) bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. Op woensdag is het kantoor gesloten. Je mag ons ook mailen op info@stepnop.nl of een vraag stellen via het contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Het StEP kantoor is op werkdagen, m.u.v. woensdag, geopend. Je vindt ons kantoor in het Ondernemershuis aan de Noordzijde 6a in Emmeloord.

Ja, zeker! We vinden het geweldig als je foto’s en video’s wilt maken tijdens ons evenement. Deze mag je voor persoonlijk gebruik en sociale media gebruiken. Maar als je van plan bent om de beelden voor andere doeleinden te gebruiken, laat het ons dan even weten. We hebben gewoon een paar richtlijnen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Dus schiet erop los en deel die geweldige momenten! 📸✨

Ja, absoluut! Bij StEP hebben we ons eigen mediateam dat verantwoordelijk is voor het vastleggen van foto- en videomateriaal tijdens onze evenementen. We zorgen er uiteraard voor dat ons mediateam voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen. Ons doel is om op een professionele en respectvolle manier beelden vast te leggen die de positieve sfeer en ervaring van onze evenementen weerspiegelen. Mocht je specifieke vragen hebben over ons mediabeleid, laat het ons gerust weten! 📸✨

Zeker! Absoluut, bij de organisatie van onze evenementen zetten we ons actief in om bewustwording over toegankelijkheid voor mensen met een beperking te vergroten. We streven ernaar om een inclusieve omgeving te creëren waar iedereen van ons evenement kan genieten. Daarbij doen we ons best om waar mogelijk de toegankelijkheid te verbeteren, rekening houdend met diverse behoeften. We staan open voor feedback en suggesties om ervoor te zorgen dat onze evenementen voor iedereen toegankelijk en plezierig zijn. Laat ons gerust weten hoe we dit nog beter kunnen doen! 🌟♿🤝

Absoluut! Wij bieden met veel enthousiasme stageplaatsen aan op het gebied van marketing en communicatie. Wij bieden een zelfstandige leeromgeving waar je niet alleen waardevolle ervaring opdoet, maar ook de kans krijgen om bij te dragen aan de organisatie van een van onze evenementen.

Als je gepassioneerd bent over evenementen én de Noordoostpolder, dan ben je hier aan het juiste adres! We kijken ernaar uit om samen te werken en jouw creativiteit en ideeën te verwelkomen in ons team.

StEP is ook vindbaar op de website van Stagemarkt.

Wij zijn bereikbaar op

Maandag 09.00 – 13.00 uur
Dinsdag 09.00 – 13.00 uur
Donderdag 09.00 – 13.00 uur
Vrijdag 09.00 – 13.00 uur

KvK Lelystad: 41246956
BTW: 8046.36.242.B01